Persones

Sol·licitud de prestacions

A través d'esta opció podràs realitzar la teua sol·licitud de prestacions per desocupació en línia i sense necessitat de desplaçaments.

SOLAMENT PER A ACCESSOS A través DE CL@VE: Per a poder firmar un tràmit en el SEPE, ha d'haver-se realitzat el registre de nivell avançat en el sistema Cl@ve, bé de forma presencial, en una oficina davant un empleat públic habilitat a este efecte, o bé de forma telemàtica, prèvia autenticació del ciutadà mitjançant un certificat electrònic reconegut

ATENCION: La nova versió de sol·licitud a través de la seu electrònica simplifica i actualitza els tractaments, unificant i reduint pantalles i incorporant millores en els avisos de finalització dels tràmits.

Hi ha disponibles les següents sol·licituds:

  • Formulari per a presolicitud individual de prestacions per desocupació.
  • Sol·licitud de prestació contributiva. També pots reconéixer la teua prestació en el moment a través de la web.
  • Sol·licitud de prestació Especial d'Artistes, Tècnics i Auxiliars. NOU
  • Sol·licitud de subsidi per desocupació. També pots realitzar la pròrroga del teu subsidi en el moment a través de la web.
  • Sol·licitud de renda activa d'inserció. Pot obtindre digitalment el Certificat d'Emigrant Retornat en este enllaç.
  • Sol·licitud de l'abonament acumulat i anticipat per a persones estrangeres no comunitàries.
  • Sol·licitud de pagament únic de la prestació per desocupació.
  • Sol·licitud ajuda suplementària RAI per a víctimes de violència de gènere, sexual o domèstica.
  • Sol·licitud de Renda Agrària per a treballadors eventuals agraris a Andalusia i Extremadura.
  • Sol·licitud de Subsidi agrícola per a Treballadors Eventuals del SEASS.

Per a la sol·licitud de prestació per desocupació, el tràmit podrà completar-se amb l'annexat de la documentació que s'indica en el resguard de sol·licitud que el sistema facilita en finalitzar la gestió.

La teua sol·licitud quedarà registrada telemàticament, la qual cosa atorga validesa a la teua presentació com si esta s'haguera efectuat de forma presencial. Perquè este registre puga efectuar-se des del teu ordinador, és precisa la instal·lació d'un component addicional (ActiveX) i la configuració del teu navegador segons es descriu en les següents instruccions: Configuració navegador (pdf - 632 KB).

Per a poder tramitar sol·licituds de prestacions per desocupació a través de la Seu Electrònica del SEPE, és imprescindible accedir a través de certificat digital o DNIe o usuari i contrasenya obtinguda a través del sistema de cl@ve i estar inscrit com a demandant d'ocupació autonòmica o, si residix a Ceuta i Melilla, en el Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Per a finalitzar els tràmits que requerixen firma, és imprescindible, quan s'accedix amb usuari i contrasenya cl@ve, disposar de telèfon mòbil i que coincidisca amb el registrat en cl@ve.

Abans de realitzar la teua sol·licitud, pots consultar quin és la que correspon a la teua situació de desocupació utilitzant este programa de simulació de prestacions.

Important: Si eres treballador del mar pots utilitzar este servici de sol·licitud per Internet per a tramitar la teua prestació. Per a més informació consulta la xarxa d'Oficines d'Ocupació Marítima.

Projecte Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional