Persones

Desistiment de sol·licitud de prestacions per desocupació

SOLAMENT PER A ACCESSOS A través DE CL@VE: Per a poder firmar un tràmit en el SEPE, ha d'haver-se realitzat el registre de nivell avançat en el sistema Cl@ve, bé de forma presencial, en una oficina davant un empleat públic habilitat a este efecte, o bé de forma telemàtica, prèvia autenticació del ciutadà mitjançant un certificat electrònic reconegut

 

Amb el desistiment es deixa sense efectes la sol·licitud de prestacions per desocupació presentada davant el Servici Públic d'Ocupació Estatal, és a dir, es dona per no presentada aquesta sol·licitud.

El desistiment només podrà ser admès si es presenta abans que la sol·licitud s'haja resolt. Pot consultar l'estat de la seua sol·licitud en "Consulta la teua prestació".

Per a accedir a este servici és necessari identificar-se a través de certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya obtingut a través del sistema Cl@ve.

Per a finalitzar els tràmits que requerixen firma, és imprescindible, quan s'accedix amb usuari i contrasenya cl@ve, disposar de telèfon mòbil i que coincidisca amb el registrat en cl@ve.

En el formulari, haurà d'emplenar els següents camps:

  • Data de presentació de la sol·licitud de la qual desistixes.
  • Tipus de sol·licitud: alta, represa, pròrroga o capitalització.
  • Tipus de prestació: prestació contributiva, subsidi, renda activa d'inserció (RAI), renda agrària o subsidi SEASS.

Una vegada emplenat el formulari, hauràs de confirmar la petició perquè produïsca efectes. En confirmar la petició de desistiment, obtindràs en pantalla un resguard amb les teues dades d'identificació i la gestió realitzada.

A continuació, com a justificant de sol·licitud de desistiment, podràs descarregar-te el justificant de recepció, el qual podràs imprimir per a conservar-ho o guardar-ho en el teu PC. Este resguard conté el nombre de registre, la data de registre i l'hora.

Important: si eres una persona treballadora del mar, no pots realitzar aquest tràmit a través d'esta pàgina web. Has de dirigir-te a les oficines de l'Institut Social de la Marina.

Per a poder desistir a través de la web és necessari disposar de certificat digital o DNI electrònic

FEDER