Persones

Sol·licitud de prestacions

A través d'aquesta opció podràs realitzar la teva sol·licitud de prestacions per desocupació en línia i sense necessitat de desplaçaments.

SOLAMENT PER A ACCESSOS A través DE CL@VE: Per poder signar un tràmit en el SEPE, ha d'haver-se realitzat el registre de nivell avançat en el sistema Cl@ve, bé de forma presencial, en una oficina davant un empleat públic habilitat a aquest efecte, o bé de forma telemàtica, prèvia autenticació del ciutadà mitjançant un certificat electrònic reconegut

ATENCION: La nova versió de sol·licitud a través de la seu electrònica simplifica i actualitza els tractaments, unificant i reduint pantalles i incorporant millores en els avisos de finalització dels tràmits.

Hi ha disponibles les següents sol·licituds:

  • Formulari per presolicitud individual de prestacions per desocupació.
  • Sol·licitud de prestació contributiva. També pots reconèixer la teva prestació en el moment a través de la web.
  • Sol·licitud de prestació Especial d'Artistes, Tècnics i Auxiliars. NOU
  • Sol·licitud de subsidi per desocupació. També pots realitzar la pròrroga del teu subsidi en el moment a través de la web.
  • Sol·licitud de renda activa d'inserció. Pot obtenir digitalment el Certificat d'Emigrant Retornat en aquest enllaç.
  • Sol·licitud de l'abonament acumulat i anticipat per a persones estrangeres no comunitàries.
  • Sol·licitud de pagament únic de la prestació per desocupació.
  • Sol·licitud ajuda suplementària RAI per a víctimes de violència de gènere, sexual o domèstica.
  • Sol·licitud de Renda Agrària per a treballadors eventuals agraris a Andalusia i Extremadura.
  • Sol·licitud de Subsidi agrícola per a Treballadors Eventuals del SEASS.

Per a la sol·licitud de prestació per desocupació, el tràmit podrà completar-se amb l'annexat de la documentació que s'indica en el resguard de sol·licitud que el sistema facilita en finalitzar la gestió.

La teva sol·licitud quedarà registrada telemàticament, la qual cosa atorga validesa a la teva presentació com si aquesta s'hagués efectuat de forma presencial. Perquè aquest registre pugui efectuar-se des del teu ordinador, és precisa la instal·lació d'un component addicional (ActiveX) i la configuració del teu navegador segons es descriu en les següents instruccions: Configuració navegador (pdf - 632 KB).

Per poder tramitar sol·licituds de prestacions per desocupació a través de la Seu Electrònica del SEPE, és imprescindible accedir a través de certificat digital o DNIe o usuari i contrasenya obtinguda a través del sistema de cl@ve i estar inscrit com a demandant d'ocupació autonòmica o, si resideix a Ceuta i Melilla, en el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Per finalitzar els tràmits que requereixen signatura, és imprescindible, quan s'accedeix amb usuari i contrasenya cl@ve, disposar de telèfon mòbil i que coincideixi amb el registrat en cl@ve.

Abans de realitzar la teva sol·licitud, pots consultar quin és la que correspon a la teva situació de desocupació utilitzant aquest programa de simulació de prestacions.

Important: Si ets treballador del mar pots utilitzar aquest servei de sol·licitud per Internet per tramitar la teva prestació. Per a més informació consulta la xarxa d'Oficines d'Ocupació Marítima.

Projecte Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional